Inspirace pro nákupy | Kakusei

Inspirace pro nákupy

Chcete podpořit českou tvorbu a vybrat originální dárek?

Pro ty, co pořád váhají s výběrem dárků máme tipy na pár oblíbených kousků od tvůrců vystavujících na Kakusei. Nechte se inspirovat :)

Tubusy na plakáty a archy od studia Calico jsou ručně vyráběné a potažené ručně potištěnými papíry. Tvůrci se inspirují ve starodávné historii nekonečných vzorů sahající až do poloviny 18. století, využívají historické metody dávno zapomenutého kartounového tisku.

Ručně šité motýlky v Česku, to je trochu jiná kvalita, než co vzniklo anonymně někde v asijské továrně. Motýlky od Sidesign jsou zhotoveny pečlivou prací, do které dávají tvůrci opravdu vše.

Stálice na Kakusei nebi je brněnské studio Morrows. Šijí v chráněné dílně, koupí jejich kousku tedy podpoříte zaměstnání lidí, kteří to opravdu potřebují. Každý kousek, ať už z filcu, gumy či luxusní kůže si navrhují v Morrows a poté prochází pečlivýma rukama skvělých švadlen.

Ze starých cyklistických duší a hasičských hadic vytvářejí tašky, z gramofonových desek hodiny a z lahví servírovací prkýnka. To jsou ostravští Respiro a jejich super nápady.

Kdo by neznal BeWooden, mladou moravskoslezskou značku, která se proslavila jejími dřevěnými motýlky. Produkty vyrábí ručně z nejkvalitnějších tvrdých dřevin, některé pak v kombinaci s kvalitními módními látkami. Využívají nadbytečného materiálu z řemeslných dílen v kraji. Pro výrobky WeWooden není potřeba pokácet jediný strom.

Restaurátoři z Industrial Antik sbírají a renovují starý industriální nábytek. Mají kousky, jejichž historie sahá až dokonce do dob první republiky.

Happy Teepee se specializují na plnění dětských přání a šijí pro nejmenší krásná teepee, podložky, polštáře a dekorace.

Promiseclo je česká značka specializující se hlavně na pánské doplňky inspirované divokou přírodou, jednoduchým designem a vintage střihy. Milé je také to, že za každý zakoupený kousek od Promise přispívá na výsadbu stromů v ČR.