Jak vzniklo Kakusei | Kakusei

Jak vzniklo Kakusei

Krátky příběh o tom, jak to vše začalo.

Jsme dva dlouholetí kamarádi, Ondra a Michal. Známe se tak dlouho, že už si vlastně ani nepamatujeme od kdy.

Nápad na založení platformy pro prezentaci a prodej tvorby lokálních umělců a designérů jsme si nosili v hlavě už delší dobu. Konkrétně jsme kolem tohoto tématu začali kroužit už před pár lety, když jsme se prodírali horskou stezkou někde uprostřed treku kolem Annapurny v Nepálu.


Kakusei v přírodě

Naším hlavním podnětem bylo mít možnost hezky pohromadě vybírat a nakupovat originální práce zavedených i nových tvůrců. Prostě nás baví výrobky s příběhem a nemusíme uniformní design masových korporací.

Jelikož jsme jako správní volnonožci nemohli nikdy najít dostatek času na rozjezd, trvalo nám pár let, než jsme se vůbec dostali k realizaci. Mezitím jsme si oba zkusili pár více či méně úspěšných projektů a zpátky ke Kakusei (jméno bylo jasné, o důvodech, proč zrovna Kakusei v některém z příštích blogů) jsme se dostali v srpnu roku 2015.

Sešli jsme se v naší rodné rázovité Ostravě a strávili pár horkých letních dní v perfektním prostředí Cooltour Ostrava, kterým tímto mnohokrát děkujeme za azyl. Padlo mnoho domácích limonád, ale zákládní kámen Kakusei byl položen.


Cooltour Ostrava

Vytvořili jsme základní stránku, začali oslovovat vytipované tvůrce a připravovat ostrou verzi. Tu se nám podařilo spustit na začátku února 2016. Nyní, 2 měsíce po spuštění, máme na stránkách přes 300 originálních produktů z oborů umění, design a móda, průměrná návštěvnost atakuje hranici 100 unikátních uživatelů denně a za sebou máme prvních pár prodejů.

Do budoucna plánujeme pokračovat stejným směrem: každým dnem rozšiřovat řady tvůrců, zvyšovat kvalitu nabízených výrobků a přinášet kvalitní umění a design co nejširšímu publiku. Držte nám palce :)

Na Kakusei koupíte mimo jiné tvorbu těchto autorů:


Petr Hajdyla


Pavla Zimmermanová


Promise Clothing


Jezuskote


MO-KA


Charivari Home


Veronika Kubátová