Na noc do muzea | Kakusei

Na noc do muzea

V sobotu se sejdeme na největší party týkající se designu, umění a historie.

Třináctka je šťastné číslo - 13.Pražská muzejní noc klepe na dveře a proběhne tuto sobotu 11. června. Díky muzejní noci můžete klasicky prozkoumat kulturní dědictví metropole v tak trochu jiném světle. Letos se do Pražské muzejní noci zapojí 52 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 80 objektech.

Základní myšlenkou akce je návštěva muzeí a galerií v netradičním nočním čase (19:00 až 1:00 hodin) a vstup a doprava zdarma.

Budov a akcí k nahlédnutí je opravdu hodně. Připravili jsme si pro vás pár tipů, kam určitě taky nakoukneme.

Víc k akci na webu, můžete si tam stáhnout taky příjemnou appku a uložit vaše oblíbené muzea.

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Náměstí Jana Palacha 80, Praha 1

Na UMPRUM se budou dít věci! Otevřeno je od 16 do 22 hodin a můžete mrknout na ARTSEMESTR, klasickou výstavu tvorby studentů. Od 19 hodin pak můžete v knihovně vidět největší knižní poklady, které si na škole schraňují. Pro děti je připravená bojovka, Start bude v knihvazačské dílně v suterénu školy v 16, 17 a 18 hod a na hru je třeba e dopředu registrovat na mailu vanova@vsup.cz

Novoměstská radnice

Karlovo nám. 1/23, Praha 2

Na nádvoří radnice se bude od 19 do 1 ráno konat voňavý Street Food Festival a k nahlédnutí budou prostory radnice, třeba věž s 221 schody a perfektním výhledem, kaple, sály a salonky, dokonce i byt věžníka s výstavou historických pražských panoramat.

Muzeum Karla Zemana

Saský dvůr - Saská 3, Praha 1

V Muzeu Karla Zemana budou promítat mistrovy restaurované filmové trháky Vynález zkázy a Baron Prášil. Zároveň můžete kouknout na expozici, přibližující vznik filmů v minulosti a dnes. Uvidíte trikovou scénu založenou na principu klíčování. Vstoupíte do filmu Karla Zemana a natočíte scénu, kterou odešlete na e-mail sobě nebo 

Národní Zemědělské Muzeum

170 00 Praha 7 - Letná, Kostelní 44

Zemědělské Muzeum nabídne představení projektu prezentovaného v rámci posledního EXPO v Miláně - Laboratoř Ticha, kde “Živý les vsazený do futuristické laboratoře umožňuje návštěvníkovi nahlédnout do buněčné úrovně biotopu lesa.” Na muzejním dvoře proběhne degustace a prodej různých gastronomických specialit české produkce a od 22 hodin se chystá InsPyro show - ohnivá fireshow zkombinovaná se scénickým tancem.

Národní technické muzeum

Kostelní 42, Praha 7

Technické muzeum je náš oblíbenec, těšíme se, až uvidíme na demonstraci benzinového motoru LORENZ a mrkneme na prototypy Velorexů. Celá expozice je vlastně dost zajímavá, od fotografického ateliéru až po tiskařství a architekturu je to výkvět českého umu a designu.

Takže se na sobotu dobře vyspěte, vezměte i ratolesti a naklusejte tentokráte ne na Kakusei, ale na Pražskou Muzejní Noc :)