Morrows design nejen pro morouse | Kakusei

Morrows design nejen pro morouse

Jednoduchost a čistý design a taky bezodpadová výroba v chráněné dílně, prostě česká špička z brněnského studia Morrows

Módní label MORROWS zosobňuje radost z filcu v podobě stylových tašek, obalů, šperků, doplňků a hraček. Ve střizích vsadili na jednoduchost a funkčnost. Jejich produkty jsou nadčasové designovky, které jen tak neomrzí. 

Vše, co po výseku z filcu zbude, využívají na další originální nápady. Ani kousek na zmar, to je ten správný přístup. Rádi si hrají s materiály i slovy.

Inspirací je nám radost, život a lidé okolo nás – od batolat až po seniory.

V Morrows vyrábí vše ručně, zpravidla z měkkého filcu, ale nebojí se ani experimentovat. 

Základem naší tvorby byla, je a bude jednoduchost tvarů i zpracování.

Východiskem je zpravidla kruh, čtverec či obdélník, k tomu se přičtou aktuální trendy, požadavky našich zákazníků, přimíchá se špetka osobitého šarmu a morous je téměř na světě.  Zbývá už „jen“ znalost postupů a šikovné ruce naší chráněné dílny, kde se vše nakonec zhmotní. Chráněná dílna Craftwork je ukryta v samém srdci areálu brněnské Zbrojovky.

Nasloucháme Vašim přáním. Inspirujete nás.

Tvoříme tematické celky, ke kterým se neustále vracíme a rozvíjíme je. Nezapomínáme ale ani na zcela specifické požadavky našich zákazníků.

Co již můžeme s určitostí říci je, že náš zákazník má rád osobitý a originální design, rád zdobí sebe či své okolí. S nadšením podporuje možnost začlenění zdravotně znevýhodněných lidí do pracovního procesu. …… ač je občas také trochu morous, má stále rád humor a nadsázku.

Často se nás lidé ptají, jaká kabelka nebo doplněk vznikl u MORROWS úplně jako první? Když to vezmeme kolem a kolem, kabelka COLLO nebylo ku podivu úplně první. Při počátečním testování materiálů pro připravovanou značku Morrows se zrodily první tašky na víno, dnes známé jako BEBBE M, a sice jako zakázka pro architektonické studio OOOOX. Tato taška dala vzniknout první Morrows ikoně v podobě všem dobře známe brože BROCCO M. Tvar této brože se stal i ústředním grafickým prvkem značky. 

Jak už zaznělo, Morrows se nebojí experimentů. Raději však vybírá z materiálů, jejichž vlastnosti umožňují stejný přístup a technologie jako filc. V současnosti jsou v oběhu kombinace filc-guma, celogumové kousky, nadčasové lahůdky z kvalitní kůže, vlněného filcu či výrobky z kortexinu a kepru. Využívají rovněž pohostinnosti jejich alma-mater v oblasti kartonáže a nově začínají koketovat také například s plasty, dřevem, neoprenem, softshelem…zkrátka se máte stále na co těšit.

Navštivte profil labelu Morrows na Kakusei, určitě si vyberete spousty krásných kousků!