10 rad, jak zařídit pracovnu - II. díl | Kakusei

10 rad, jak zařídit pracovnu - II. díl

Pokud pracujete z domu, vytvořte si k práci prostředí, ve kterém bude pro vás práce radostí!

Ve druhém díle tohoto miniseriálu o zařízování domácích pracoven se s vámi podělím o 5 dalších rad a tipů. Pokud jste nečetli jeho první díl, najdete ho zde.

6. Dobré osvětlení je důležité

Kupte si pro svou pracovnu také několik lampiček, jednak vám pomohou při práci v noci a za oblačného počasí, taktéž ale celý pracovní kout zútulní.

Nejdůležitěší je stolní lampička, ale ke zvýšení komfortu při práci na počítači a navození klidné atmosféry, je dobré koupit i lampy s tlumeným světlem.

Mně osobně se osvědčilo také pořídit samospínací zásuvku, která mi automaticky v obývacím pokoji, kde mám pracovní kout, zapne sama od sebe lampičky s tlumeným světlem.

7. Mějte techniku pod kontrolou

Při zařizování pracovního místa nepodceňte počet elektrických zásuvek, ať posléze nemusíte zbytečně přemýšlet, kam co zapojit a co vlastně můžete odpojit.  Pro počítač, monitor, tiskárnu se vyplatí pořídit přepěťovou ochranu.

Pokud potřebujete ke své práci tiskárnu a chystáte se nějakou kupovat, zvažte koupi wi-fi tiskárny, kterou nemusíte mít přímo připojenou k počítači. Jestli tisknete jen občas, doporučujeme spíše laserovou tiskárnu – nemusíte po měsíci nepoužívání řešit zaschlou inkoust v tiskové hlavě jako u inkoustové tiskárny. Cenový rozdíl je v dnešní době již poměrně zanedbatelný.

8. Nezapomeňte na výzdobu a styl

I když se snažíte vytvořit pracovnu, která bude v prvé řadě funkční, nezapomeňte také na výzdobu a styl dle vašich osobních preferencí. Každému se líbí něco jiného , tak uvedeme jen několik příkladů, jak si domácí pracovní kout vyzdobit.

  • Fotografie vaší rodiny a fotografie z cest
  • Designový plakát
  • Moderní obraz či několik menších obrazů
  • Korková či magnetická tabule, kam si můžete připínat poznámky, fotky, obrázky, které nakreslí vaše děti

9. Zeleň

Je dokázáno, že pokojově květiny a zeleň na pracovišti, může snížit hladinu stresu a zvýšit vaši produktivitu. Kromě pozitivních dopadů na vaše zdraví a práci, jsou květiny také levným způsobem, jak proměnit vzhled pokoje.

Nakupte si proto nějaké zelené kamarády, ideálně ty, které nepotřebují přílišnou péči a dobře se jim daří v interiérech.

10. Nikdy není pozdě, ale je dobré začít hned

Jestliže jste dočetli až sem a napadlo vás, co by se dalo na vašem domácím pracovním koutě zlepšit, tak proč to neudělat hned teď?

Bude vám stačit pouze trocha práce, reorganizování, pár dobře zvolených doplňků a dvě víkendová dopoledne a v pondělí již pracujete v novém!